Dagsturer

Dagsturperler fra Lindesnes til Utsira: Opplev Norges varierte skatter med Sverre Haga Bussreiser!

Bli med oss på dagstur!

Sverre Haga Bussreiser tilbyr over 20 spennende dagsturer for lag og foreninger. Utforsk alt fra Lindesnes i sør til Bømlo og Espevær i nord, samt Blåsjø i øst til Utsira i vest. Våre turer inkluderer besøk til lokale severdigheter, båtturer, og deilig kaffe- og middagsmåltider. Med erfarne lokale guider og sjåfører som kjenner området godt, sikrer vi en unik opplevelse.

Vi har delt våre turer inn i fire regioner for å gjøre valget enklere: Nordfylket & Sunnhordland – Ryfylke – Stavanger/Sandnes & Jæren – Dalane & Agder.

Målet med våre dagsturer er å oppleve nærområdene våre sammen. Sesongen for dagsturer er fra april til oktober, men tilpasninger utenom disse månedene er mulig. Nedenfor finner du forslag til noen av de mest populære dagsturer i de fire regioner, men vi tilbyr også dagsturer i mange andre varianter. Ta kontakt med oss for mer informasjon om våre dagsturer, og få hjelp til å velge rette dagsturen for nettopp ditt lag eller din forening.

Noen av våre dagsturer arrangeres også som påmeldingsturer. Her finner du oversikten over påmeldingsturer. 

Velkommen på en opplevelsesrik dagstur med Sverre Haga Bussreiser!

Nordfylket & Sunnhordaland

På denne dagsturen får vi med oss så og si hele Karmøy – kommunen med 3 byer. Turen går gjennom småsteder og de tre byene Kopervik, Åkrehamn og Skudeneshavn. Vi bruker mest tid i Norges sommerby – Skudeneshavn. Det er sjelden å se et bymiljø så sterkt preget av gammel bygningskultur og kystkultur og med bebyggelse som er så godt bevart.

Utsira er Norges minste kommune med sine knappe 200 innbyggere. Øya er kjent internasjonalt for sitt rike fugleliv, spesielle himmellys, Utsira nord og sør i værvarslinga og nå kjent for gatekunst uten gater. Befolkningen lever av kommunal virksomhet, fiske, sjøfart/olje, jordbruk, reiseliv og servicenæringer. På Utsira møter vi lokalguiden som tar oss med på rundt på øya.

I lange tider har fangst og fiske vært livsgrunnlaget for folk i Austevoll. Kommunen med sine 667 store og små øyer er i dag en av landets største fiskeri- og oppdrettsnæringskommuner. I Bekkjarvik finner vi gjestgiveriet kjent for sitt gode kjøkken. På rundturen i øysamfunnet har vi med lokalguide som er født og oppvokst her ute, så her er det duket for virkelig å oppleve Austevoll.

Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer

Ryfylke

Denne klassiske rundturen bør alle unne seg. Vi har en flott busstur gjennom daler og heieområder samt fjordcruise på en av Norges mektigste fjorder. Turen på den 42 km lange Lysefjorden er fylt med opplevelser som Kjerag, Preikestolen, ”Fantahålå”, fosser, geiter, seler og storslått natur. Vi kjører de 27 hårnålssvingene til Lysebotn, bygda som ligger innerst i Lysefjorden.

På den vesle øya Helgøy i Årdalsfjorden bor storfamilien Helgøy. Den lille øya er kjent for å være fruktbar på eple, pærer, plommer, moreller – og barn! På de to fruktgårdene er det plantet om lag 40 000 frukttrær etter det moderne tettplantingsprinsippet. Fra blomstringen i mai og til de siste eplene blir høstet i slutten av oktober er det hovedsesong, og da er det full aktivitet på øya.

Ryfylke er med sine fjorder, fjell og skoger et paradis i Rogaland, heter det seg. Og Sjernarøyane skal være Eden i dette paradiset. På turen til Sjernarøyane passerer vi også forbi flere andre Ryfylke-øyer, både med buss og ferge. Fergeturen fra Finnøy og hit går gjennom smale og brede sund, langs lave, skogkledde øyer og et virvar av holmer og skjær.

Ryfastforbindelsen knytter oss nærmere Ryfylke, og den gir oss mulighet til å oppleve regionen på en ny måte. En lokalguide blir med oss på rundturen og guider oss langs veien og opplevelsene. Vi får oppleve det dagligdagse Ryfylke, som er avhengig av båtskyss mellom øysamfunnene. Lokal- og kortreist mat får vi smake og mette oss på under turen – og det sammen med Ryfylkelandskapet.

Stavanger/Sandnes & Jæren

Jærbuene har gjort det selv. På et vis er de Norges nederlendere: Med slit har de utformet sitt eget landskap og skapt jordbruksland av hei, myr og vann. Vi får en rundtur på Jæren sammen med lokalguide. Turen favner både karrige Høgjæren og jordbruksrike Lågjæren, og vi kjører på alle småveiene vi finner. En dagstur på Jæren tilbys i forskjellige varianter.

Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer – Mer info kommer

Dalane & Agder

Bli med  på en spennende dagstur litt utenfor allfarvei – til Lauperak og Skykula, og Arvid Mælands nye rike fra ene ytterpunkt til et annet. Vi legger inn et besøk på det private museet etter Bjerkreimsbuen og salmedikteren Trygve Bjerkrheim. Fra Bjerkreim går så turen til den trivelige kystbyen Egersund, okka by. Ikke for stor eller moderne, heller ikke for liten og gammeldags.

Sirdal er den vestligste kommune i Agder og den største i areal. For rogalendinger har den i alle år først og fremst vært hytte- og fritidsområdet for mange av oss, og da kanskje mest i øvre dalen. På denne turen kjører vi hele Sirdal, guidet av tidligere lensmann Helge Tonstad. Vi får høre om Sirdal før og nå, vi tar avstikkere opp i høyden og inn i tverrdaler, og vi får oppleve Sirdal fra mange vinkler.

«Reven tar alle gjess lørdag kveld, Mikkel farer fort». I den gamle barneregla er Flekkefjord med som siste Sørlandsbyen – men det er den første vi møter fra Rogaland. Til og fra sørlandsidyllen følger vi gamle ferdselsveier på traseene til tidligere riksvei 440. Guidet byrundtur i Sørlandsbyen – og også tid til å være litt lokalturist i byen. Middag dandert med hotellhistorien til ærverdige Grand Hotel.

Listalandet er formet av vinden og havet. Landskapet her oppleves nesten som en blanding av Jæren og Danmark. Det er på Lista at våren «går i land» i Norge, og det er her vi finner rullesteinsstrendene der trekkfuglene mellomlander vår og høst. Her er den norsk-amerikanske arven levende både i dagligtale og bygningsstil. Vi besøker bl.a. Farsund, Vanse, Nordberg Fort og selvfølgelig Lista Fyr.